DE BLOEMENTUIN

Zelf houden we ontzettend van bloemen, we begonnen met onze bloementuin in de voortuin, een stukje van 10x5 meter, al gauw kwam er nog zo’n stukje bij en begonnen we de bloemen te verkopen in Den Hoorn bij Spar Goënga. 

 

Dit jaar willen we onze bloementuin graag met jullie delen: wandel tussen de bloemen door en pluk een mooi boeket! Rust daarna even uit en geniet van een kopje thee in de theetuin. Het kan vanaf dit jaar allemaal samen. Op het landje naast de boerderij is een stuk pluktuin aangelegd, hier staan veel verschillende soorten bloemen! 

Om de bloemen te plukken kunt u bij het begin van de tuin een mesje of snoeischaar pakken, hier liggen ook elastiekjes en kunt u het boeket binden. Wanneer u klaar bent met plukken wordt de prijs van de bos bepaald, dit ligt vaak tussen de € 6,00 en € 12,00. Kinderen mogen onder begeleiding plukken. 

 

In de theetuin kunt u genieten van een kop verse kruiden thee, zelfgemaakte limonade of koffie met iets lekkers uit onze keuken! We maken het gebak zelf, samen met onze deelnemers. Het liefst gebruiken wij zoveel mogelijk ingrediënten van de boerderij. 

Voorbeelden van de bloemen zijn: 

Narcissen, Tulpen, Pioenrozen, Digitalis, Scabiosa, Vrouwenmantel, Zinnia’s, Dahlia’s, Cosmea’s, Astilbe, Phlox, Baptisia, Veronica’s maar ook diverse soorten siergrassen en groen om van te plukken. 

 

De bloei hangt natuurlijk af van de periode van het seizoen en het weer. We beginnen met tulpen en eindigen met de dahlia’s.